Sidor

fredag, april 03, 2015

Parmesanpanerad kalkonschnitzel med avokadodipp

Parmesanpanerad kalkonschnitzel med avokadodipp (4 portioner)
600 gram kalkonschnitzel
1 tsk salt
0,5 tsk svartpeppar
1 dl vetemjöl
2 ägg
1 dl ströbröd
0,5 dl riven parmesanost
Olja till stekning

Skala och koka potatis i lättsaltat vatten.
Krydda ca kalkonschnitzeln med salt och svartpeppar. Lägg vetemjöl på en tallrik. Vispa upp äggen i en djup tallrik. Blanda ströbröd och riven parmesan på en tredje tallrik.
Vänd kalkonen först i vetemjöl, sedan i ägg och sist i ströbrödsblandningen.
Hetta upp neutral olja i en stekpanna. Stek kalkonen på medelvärme, 2-3 min per sida, eller tills den är genomstekt.

Tillaga 250 g gröna ärter enligt anvisning på förpackningen.
Skär 1 citron i klyftor och finhacka 1/2 kruka persilja. Lägg i skålar.

Avokadodipp:
1 avokado
1 dl rysk yoghurt
1 pressad vitlöksklyfta
2 krm salt

Lägg fruktköttet från avokadon i en mixerbunke. Tillsätt rysk yoghurt, vitlök och salt. Mixa slätt med stavmixer.

Strö persiljan över nystekt kalkonschnitzel och servera med kokt potatis, avokadodipp, gröna ärter och citronklyftor.

Recept ur Linas matkasse.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar