tisdag, april 14, 2015

Sockerkaka

Här kommer en klassiker som jag gissningsvis bakat några hundra gånger. De flesta av dem innan jag blev tonåring. Men alla har ju inte receptet i huvudet så här kommer det. Hur man gör en "fin sockerkaka". 

Sockerkaka
150 gram smör
3 ägg
2,5 dl socker
3,5 dl vetemjöl
3 tsk vanillinsocker
2 tsk bakpulver

Smörj och bröa en sockerkaksform. Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret och låt det svalna lite grann så det inte är stekhett. Vispa ägg och socker poröst (det betyder vitt och fluffigt). Vispa ner resten av ingredienserna. Grädda i mitten av ugnen i 35 minuter.
Recept ur "Sju sorters kakor" från 1989.
Har ni hört att Mia Öhrn jobbar på nästa upplaga av kokboken, det låter onekligen trevligt. Jag kanske måste få mig en ny upplaga av denna klassiker. Visst får man köpa en ny vart 25:e år eller liknande?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar