Sidor

fredag, april 17, 2015

Juice detox


Grönsaker och frukt som är redo att bli "Mean green juice".
Vi har sett "Sick, fat & nearly dead" (den finns på Netflix) som är en dokumentär om en kille som var tjock och sjuk och bytte ut sin kost mot juice. Han var extrem på den dieten i 60 dagar men kunde faktiskt sluta med starka mediciner. De som gör det blir pigga och känner att de mår bra. Läkaren som pratar om patienter som provat dieten har patienter som kommit ner till normalt blodtryck och så vidare.
Så vi tänkte att det är värt ett försök.
Vi bestämde att prova en vecka när maken kommit hem från jobbet. Han kom i måndags men dottern skulle egentligen sova över hos sin moster ikväll eller imorgon och vi hade tänkt gå ut och äta men då ville lillan inte sova borta. Så vi började idag, lagom till lunch.
Här fixar maken vår första detox-juice.
Det blir detox (avgiftning) eftersom vi inte kommer att äta kött eller någon sorts halvfabrikat. Bara frukt och grönt. Inget kaffe!

Hur mycket man ska dricka är individuellt men man ska sikta på 4-6 juicedrycker per dag som ska vara 5-6 dl per portion.
Vi har druckit för lite, känner oss väldigt hungriga.
Men en möjlighet är ju att om man är jättehungrig efter juicen så kan man ju faktiskt äta lite grönsaker också. 
Det är fortfarande grönsaker och grönsaker är hälsosamt.
Mannen säger att han ändå bara ska dricka juice. Vi får se hur det går för oss båda. 

Jag kände att jag skulle se uppföljaren till dokumentären för att få motivation. Därefter läste jag lite på lite om "Reboot" på Joes hemsida: Reeboot with Joe.
Översatt så ska man alltså göra juice (i en juicemaskin) av följande:
1 knippe grönkål
4 stjälkar selleri
1 gurka
2 st Granny Smith äpplen (gröna)
En halv citron
Ingefära.
Maken tyckte att vi bara ska dricka "Mean green juice". Han tyckte att det blir för komplicerat att köpa en massa olika ingredienser.
Men nu har jag själv läst faktan och där står det istället att man ska dricka en variation av juicer. Lite som att dricka en regnbåge varje dag så att man får i sig ett optimalt med näring från olika frukt och grönsaker. 
Hurra! För mean green juice gör att det sticker på min tunga.
Receptet vi provade kanske också hade lite mycket ingefära i sig. Den ger ju lite stark smak även om den är väldigt hälsosam.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar