måndag, januari 12, 2015

Andalusisk grönsakssoppa med kikärtor


Andalusisk grönsakssoppa med kikärtor och tomat (4 portioner)
1 st hackad gul lök
1 st zucchini
3 msk olivolja
2 st pressade vitlöksklyftor
2 msk tomatpuré
1 msk honung
2 tsk spiskummin
1 tsk paprikapulver
1 tsk salt
1 krm cayennepeppar
1 burk plommontomater
1 dl matlagningsvin
5 dl vatten
2 st grönsaksbuljongtärningar
2 pkt kikärtor
En halv kruka timjan

Gör så här:
Hacka en gul lök och tärna en zucchini. Hetta upp oljan i en rymlig kastrull och fräs dem i det, pressa ner vitlöken. Tillsätt 2 msk tomatpuré, 1 msk honung, 2 tsk spiskummin, 1 tsk paprikapulver, 1 tsk salt och 1 krm cayennepeppar. Tillsätt även 1 burk plommontomater, 1 dl matlagningsvin, 5 dl vatten och 2 grönsaksbuljongtärningar. Låt puttra under lock i 10-15 minuter.
Skölj kikärtorna noggrant och lägg ner i soppan, låt koka upp med timjan. Mixa soppan lite slarvigt så att en del kikärtor är hela.

Persiljeyoghurt
2 dl rysk yoghurt
0,5 ask tinad frusen persilja
1 pressad vitlöksklyfta
1 krm salt
Rör ihop till en sås som serveras med soppan.

Servera soppan med yoghurten och vitlökskex kallade taralli. Om de finns i din butik.

Recept ur Linas matkasse (originalkassen).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar