Sidor

tisdag, januari 06, 2015

Fänkålsbakad torsk

Fänkålsbakad torsk (4 portioner)
600 gram torskfilé
1 dl vispgrädde
1 dl mjölk
1 dl vitt matlagningsvin eller vanligt vin
1 äggula
0,5 st ask persilja
1 tsk salt
1 fänkål
1 rödlök
250 gram körsbärstomater

Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader och smörj en ugnsfast form med smör. Lägg ner torskfiléerna. Rör ihop grädde, mjölk, vin, äggula, persilja och salt i en bunke. Dela och skär bort roten på en fänkål, finhacka sedan med rödlöken. Blanda ner i bunken och häll allt över fisken. Tillaga 13-15 minuter eller tills fisken är färdig och servera med ris.

Körsbärstomaterna var uppätna (som vanligt) men det var okej ändå.

Recept ur Linas matkasse.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar