Sidor

onsdag, januari 14, 2015

Fransk kycklingsauté med dijonsenap och dragon

Fransk kycklingsauté med dijonsenap och dragon (4 portioner)
2 bakpotatisar
400 gram rotselleri
1 st silverlök
1 ask champinjoner
1 st äpple
3 vitlöksklyftor
1 msk dragon
2 tsk timjan
2 krm salt
2 krm svartpeppar
1 msk vetemjöl
3 dl vatten
1 st kycklingbuljongtärning
100 gram philadelphiaost
2 msk dijonsenap

Gör så här:
Skala och skär två bakpotatisar och 400 gram rotselleri i mindre bitar och koka mjuka i lättsaltat vatten. Häll sedan bort vattnet, blanda ner smör och mosa ihop. Smaka av med salt och peppar.

Klyfta 1 silverlök, 1 ask champinjoner och 1 äpple. Stek kycklingfilén i lite olja i en rymlig stekpanna. Tillsätt svamp, lök och 3 pressade vitlöksklyftor. Krydda med 1 msk dragon, 2 tsk timjan, 2 krm salt och 2 krm svartpeppar. Fräs i 3-4 minuter.
Pudra över 1 msk vetemjöl och blanda ner 3 dl vatten och en kycklingbuljongtärning. Låt sjuda i 5-6 minuter. Blanda ner 100 gram philadelphiaost, 2 msk dijonsenap och äppelklyftor. Låt sjuda 2-3 minuter.


Vi provade resterna med lite mer dijonsenap och ris, men det är ändå en rätt som är väldigt tam i smaken. Recept från Linas matkasse.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar