Sidor

måndag, januari 05, 2015

Elite hotel Luleå

Vi kom tillbaka till hotellet och hämtade ut våra väskor ut bagageutrymmet. Receptionistkillen stod och förklarade för ett annat par att deras rum inte var rent, men de skulle få sitt rum 25 minuter senare. När det blev våran tur frågade jag receptionisttjejen om hon hade checkat in oss redan men det hade hon inte. Vårat rum var inte ens städat ännu!
Det tyckte vi var riktigt dåligt. Hon borde ha kollat upp det när vi var där klockan tolv. Nu kunde hon inte heller säga när vi skulle få vårat rum. Så jag sa att om de andras rum skulle vara klart om 25 minuter kanske man kunde tänka sig att vårat rum är klart ytterligare 25 minuter senare. Det vill säga nästan en timme senare och de höll hon med om att det borde det vara och skällde på receptionistkillen som hade checkat in det andra paret på ett ostädat rum.
(Vi var där först så vi borde ha fått första rena rummet, men de behöver inte skälla på varandra inför kunder för den saken skull.)
Så vi stoppade tillbaka våra väskor i förvaringsrummet och gick och tjurade på Harrys istället för att få vårat rum. Om det inte redan hade varit betalt så hade vi gått någon annanstans istället.

Öl på Harrys medan vi väntade. 
Mannen är inte lätta att fotografera. Ni ser hur rädd han blir när kameran först plockas fram, sedan några grimaser och så ett försök till att se glad ut. Då låtsas jag ge upp och tar ett halvt steg fram och knäpper samtidigt så vips har vi bästa bilden. Oförberedd, luriga jag. :)
(och med öl menar jag i mitt fall vin)
Så var klockan halv fem och jag sa att nu får rummet verkligen vara städat!
Det var det lyckligtvis. Men det stod ett gäng till och fick vända och vänta på sina rum, stackare.
De försökte säga något om att deras system gjort att städerskorna inte sett att rummet skulle städas men jag tänkte inte säga att det var okej, för det blir ju inte bättre för oss oavsett vad det beror på.
Så jag sa bara att det var riktigt dåligt men nu tar vi vårat rum.
Strax före fem fick vi äääääntligen vårat rum.
TUR att vi inte hade bokat bord mellan 16-18:30, men synd att tupplur/hänga på rummet tiden försvann.
Rummet vi hade bokat var ett "Deluxe rum", jag fick ett erbjudande mailat av Campadre travel och det skiljde ca 80 kr mellan ett standard och ett deluxe. Så det fick bli deluxe eftersom att vi inte gör sånt här så ofta så tycktes det värt.

Ingången till hotellrummet, badrumsdörren och garderoben.
Sängarna. Jag sov väldigt gott och länge efter middagen.
Jag satte mig och åt lite ost och kex och drack lite vin i fåtöljerna så jag inte skulle svälta ihjäl och vilja ha middag direkt. Skönt att vara på nöjesresa.
En hotelltavla. Man kan väl inte kalla en affisch konst?
Badrum med badkar. Jag älskar badkar när jag bor på hotellrum.
Jag hann i alla fall bada före middagen och på morgonen dagen efter.
Frukostbuffén.
Vi var inte så hungriga men åt ändå och det var gott. De hade det jag vill ha. (Croissanter, mögelost, brie, salta kex, bacon, bröd, ost, smör, juice och kaffe.)
En del av erbjudandet var sen utcheckning kl 18:00 på söndagar. Ingen stress på söndagen. :)

1 kommentar:

  1. Om du vill bada badkar så får du låna mitt :) du kan sitta här och plugga och ta en bad-paus när jag är på jobbet :)

    SvaraRadera