Sidor

söndag, januari 11, 2015

Vår söndag i bilder

Vi vaknade och Alva kom tassande till min säng. Min är skönare säger hon. När jag frågade varför sa hon att det är för att jag ligger här och jag är så "snäll och vacker". Såna kärleksförklaringar börjar man inte med varje dag. :)
Jag har druckit kaffe. Dottern satte sig framför Bolibompa webben och tittade på program.
Hon hade redan sett lite Bolibompatv och ätit lyxfrukost - Risifrutti (inte hälsosamt, jag vet).
Jag känner att det blir en dag i myskläder idag.
Det snöade hela dagen igår. Jag skottade en gång men det syns knappt idag.
Min måttstock för att det snöat mycket. Det går upp till nedersta trappsteget.
Jag motiverar mig själv med att det är givande steg på stegräknaren när man kör omkring med snöskyffeln och slungan. Då finns det ett syfte med att man går omkring och det blir finare också. Det som grämer mig är att jag inte hann knyta ihop buskarna så nu blir de lika mörbultade som vanligt av snömassorna. Nåja, nästa år kanske...
Här är jag efter en timmes snöskottning i friska luften. Dottern i matchande mössa.
Vi skyndade oss iväg på en hemlig liten utflykt och på hemvägen var träden så här fina.
Jag tog in lillans cykel för avtining. Någonting säger mig att hon saknar att cykla...
Kaffepaus med smörgåsrån och tidningen jag glömde plocka in igår. Bedrövlig historia om den lilla tjejen som ska utvisas, jag förstår inte hur man kan skicka iväg henne med föräldrar som inte kan och aldrig har tagit hand om henne. Om de inte kan ta hand om henne här kan de inte göra det i Armenien heller. Hon vet inte vem de är och förstår inte vad de säger. Helt knasigt.
Jag hade utlovat bakning i helgen, så efter lite kaffedrickande med svärmor också var det bara att sätta igång. Annars hade jag nog dött ihjäl-tjatar-döden. Hjälpredan var minst sagt redo.
Dottern bevakar gräddningsprocessen. Jag gillar cupcakesformarna till höger. (Åhléns)
När man bakar en sak kan man lika gärna baka två. Recept kommer i framtiden...
Frostingen är förstås det bästa. Provsmakaren har tagit hand om skålen.
Dekorering med strössel.
Jag sa att hon inte fick cykla inomhus, hon verkar tro att det var för att cykelhjälmen saknades men riktigt så var det ju inte. Nu är cykeln ner i förrådet.
Så var baket klart, vi saknade en fin tårtkartong men en "glossy box" kartong fungerar lika bra. Dessa ska till barnen på dagis, vi är "lite" försenade med födelsedagsfikat...
Söndagsmiddag, makaroner och korv. 
Jag läser för närvarande "Arbetsrätt i praktiken". 
Ja, det är bara att fortsätta läsningen...
Lillan såg Lilo & Stich och det blev ett litet avbrott i läsningen när hon snubblade på mattan och gjorde sig illa. Men några kramar senare valde hon några minuter till med filmen istället för sagoläsning.
Obytt och klar, tänderna borstade, Bolt och kanin så fick hon ta "mammahästen" till sängen.
Kläderna är redo för morgondagen. "Men mammaaaaa jag måste ha nytt vatteeeeeen." Sedan blev det i alla fall tyst och jag kunde fortsätta läsa. Skriva ut CV och prata med maken. Julpyntet blev inte nedplockat i kartonger i helgen heller, men det är ju inte tjugondeknut så det finns tid för det...

1 kommentar:

  1. Härlig beskrivning av din helg, ser fram emot att läsa den var gång!

    SvaraRadera