måndag, januari 19, 2015

Kokospanerad spätta med sweet chili och lime


Kokospanerad fisk med sweet chili och lime (4 portioner)
Ca 1 dl vetemjöl
Ca 2 dl kokos
2 ägg
600 gram vit fisk, t ex spättafiléer
1 tsk salt
1 msk smör
1 msk olivolja
Ca 2 dl sweet chili
1 lime i klyftor

Gör så här:
Häll upp mjöl på en tallrik och kokos på en annan. Vispa ihop äggen. Vänd fisken i vetemjöl, sedan i ägg och sist i kokos. Hetta upp smör och olja i en stekpanna och stek fisken på låg värme 2-3 minuter på varje sida tills paneringen blivit gyllenbrun.
Servera med ris och sweet chili samt lime i klyftor.

Barnet tyckte inte om kokospaneringen.
Det gjorde inte jag heller riktigt.

Recept ur "Veckans favoriter".

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar