fredag, januari 09, 2015

Korienderkryddad kyckling i libabröd med mangosalsa och vitlökscreme


Korienderkryddad kyckling i libabröd med mangosalsa och vitlökscreme (4 portioner)

Mangosalsa
1 st tärnad röd paprika
2 st tärnade tomater
1 pkt tinad frusen mango
0,5 ask tinad frusen koriender
1 st lime (finrivet skal och saften)
1 st pressad vitlöksklyfta
2 krm salt
Blanda ihop alla ingredienserna i en skål och ställ på bordet.

Vitlökskräm
2 msk olivolja
1 st pressad vitlöksklyfta
2 dl rysk yoghurt
Värm oljan och rör runt vitlöksklyftan tills vitlöken blivit gyllene då vänder du ner allt i yoghurten.
Kyckling
600 gram strimlad kycklinglårfilé
1 msk spiskummin
1 msk paprikapulver
1 msk oregano
1 tsk socker
0,75 tsk salt
0,5 tsk chiliflakes
Krydda kycklingfilén och stek den i lite olja på medelhög värme 5-6 minuter tills den är färdig.

3 msk vatten
0,5 ask tinad frusen koriander

Häll i vattnet och låt koka upp, dra sedan av från värmen och vänd ner koriandern.

Servera med skivad röd lök och liba bröd.
Receptet ur Linas matkasse (original) och det var verkligen jättegott. Jag hoppas att liba bröd går att hitta i min butik också. Jag har inte frågat ännu men det ska jag göra...

4 kommentarer:

  1. Säkert gott med ris eller i tortillabröd också!!

    SvaraRadera
  2. Jo, libabröd är riktigt gott! Jag brukar göra pizza.......ett tunt lager god tomatsås, riven ost och lite mozzarella. Grädda i 225 grader till önskad "färg", toppa med lufttorkad skinka och färsk spenat, droppa över god olivolja, dra ett par varv med pepparkvarnen och avsluta med lite flingsalt, gärna flingsalt med vild vitlök. Libabröd finns på Ica Kvantum och på Willys, är osäker på Coop. Tack för trevlig blogg.// Flitig bloggläsare

    SvaraRadera
  3. Ååh.
    Det låter supergott.
    Jag får skippa Coop för en gångs skulle då. Tack för tipset.

    SvaraRadera
  4. Tack för din kommentar, det glömde jag skriva. :)

    SvaraRadera