Frittata (4 portioner)
2 stora gula paprikor
15-20 cocktailtomater
2 schalottenlökar
6 ägg
50 gram riven parmesanost
2 msk olivolja
Basilika eller persilja
Salt & peppar
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
Kärna ur paprikorna och skär dem i bitar. Dela tomaterna och ta ur kärnorna. Skala och skär löken i tunna skivor. Rör ihop ägg och ost. Smaka av med salt och peppar.
Stek paprika och lök i olivoljan på medelhög värme. Tillsätt tomaterna och krydda med salt och peppar. Häll äggstanningen i stekpannan och rör tills den stelnat. Tillsätt om du vill färska örter. Vänd frittatan och stek på andra sidan. Ställ in i ugnen 6-8 minuter.
2 stora gula paprikor
15-20 cocktailtomater
2 schalottenlökar
6 ägg
50 gram riven parmesanost
2 msk olivolja
Basilika eller persilja
Salt & peppar
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
Kärna ur paprikorna och skär dem i bitar. Dela tomaterna och ta ur kärnorna. Skala och skär löken i tunna skivor. Rör ihop ägg och ost. Smaka av med salt och peppar.
Stek paprika och lök i olivoljan på medelhög värme. Tillsätt tomaterna och krydda med salt och peppar. Häll äggstanningen i stekpannan och rör tills den stelnat. Tillsätt om du vill färska örter. Vänd frittatan och stek på andra sidan. Ställ in i ugnen 6-8 minuter.
Italiensk omelett är alltså helt utan mjölk och vatten. Jag föredrar vanlig omelett. Men parmesanost är ju alltid gott. :)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar