Sidor

onsdag, september 03, 2014

Kulturfil


Vi har provat Kulturfil från Norrmejerier. Namnet anspelar på att Umeå ska bli kulturhuvudstad så självklart är den smaksatt med björsav. Jag har ju faktiskt bott i Umeå i 8 år och kan intyga att det verkligen är björkarnas stad.

Norrmejeriers Kulturfil innehåller äkta björksav. Björksaven till Norrmejeriers Kulturfil har tappats efter gammal metod, genom att borra ett litet hål i stammen på björken och leda saven ned i dunkar. Det låter som en konstig smaksättning men vi brukade tappa björkarna på sav och dricka när jag var liten.

Dotterns betyg är: Det var gott, får jag en tallrik till.
Jag tyckte också om det men den stora filätaren i huset är ändå den minsta. Denna borde vara lite nyttigare än "kattfilen" så vi får hoppas att den faller i smaken ett tag till.

Uppdatering:
Dottern gillade verkligen kulturfil och ville även ha det nästa gång vi skulle välja en frukostmat. Bra betyg från lillan. (Hon serveras det utan socker.)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar