Sidor

söndag, september 28, 2014

Slutspurten

Det närmar sig slutspurten för köksrenoveringen del 1.
Mannen har jobbat hårt i veckan och i slutet av veckan kopplades fläkten in, det han bävat för allra mest. Nu är även induktionshällen på plats där under. Köksön står på sin nya plats, vilket egentligen är den gamla platsen men 40 cm närmare väggen åt ena hållet vilket faktiskt gör hela skillnaden! Vi hade tänkt ha två stolar till på kortändan tidigare. Nu prioriterar vi istället att ha lite mer plats att röra sig vid spisen/lådorna/diskbänken.
Det gör att köket känns mycket större. Samtidigt som det inte känns som att det blev mindre plats på kortändan, konstigt nog.
Jag har också jobbat med köket i helgen, slipat och spacklat hela lördagen. Målat idag. Så det ni ser här bakom kvällens middag är en nymålad vägg.
Franke fläkt. Den är bra. Den har plasten kvar än så länge.
Induktionshällen undrar vi lite om den inte borde koka vattnet mycket snabbare? Är det fel på spisen eller är det den nya grytan det är fel på? Det måste undersökas, jag har hört att det ska gå fort men vi hann göra köttfärsåsen innan vattnet kokade...

Dottern sa tidigare i veckan när vi satte oss att äta middag att hon ville ha tillbaka vårat gamla kök för att där kan man sitta i köket och äta. Så vi fick förklara att det kommer vi att göra i vårat nya kök också. Hon har varit väldigt duktig på "inga barn i köket regeln" och inte gått in där när det varit byggarbetsplats och stökigt. Men det är otroligt skönt att ha dammtorkat (tre gånger), sopat, dammsugit och skurat (tre gånger) bort allt slipdamm.
Middagen åt vi i köket och njöt av hemlagat.
Så gott och lyxigt det kändes med spagetti och köttfärssås.
Hemlagat är bäst, det blir inte hämtmat här på mycket länge nu!

Glad över att får äta mat i köket.
Iklädd helg-kläder det vill säga hon väljer helt själv. Kortärmat och tyllkjol efter att ha sprungit omkring i pyjamas till klockan ett. Mysigt med helg...
Jag ska visa en översiktsbild när det är klart. Alla som kommer hem till oss tror att vi valt ett blått kök, men det har vi inte...

1 kommentar:

  1. Det ska ju börja koka väldigt fort.. Prova sätta en magnet under pannan, fastnar den så funkar den på hällen, fastnar den inte så funkar knte pannan.

    SvaraRadera