Sidor

fredag, oktober 31, 2014

Här bor vi på riktigt

Den sanna bilden.
Vi bjuder inte hem folk så ofta som jag skulle vilja. Man är upptagen med jobbet och familjen och att fixa till hemmet. Så ibland så bestämmer man sig för nu ska vi ta oss tid och bjuda hem någon. Men så börjar man se sig omkring och tänker att nä, måste jag inte storstäda också? Det är lite damm där och nån fläck här och där, barnen är inga proffs på att plocka upp efter sig själv tyvärr. Kanske ska rensa upp i hallen och stoppa undan allas skor i garderoberna? Å där saknas det ju lister. Nä, vi ska nog inte bjuda hem någon...

Det är då man ska påminna sig om att det är släkt/vänner som kommer på besök. När man själv bjuds hem till andra (som också är alltför sällan) kollar man inte på sådana saker.

Man behöver inte planera som man måste göra för stora tillställningar när man bara ska bjuda hem några närstående. I så fall tar man död på spontaniteten och allt blir för besvärligt att göra ofta, vilket är precis den fällan man ofta fastnar i. Vi behöver inte bjuda på oxfilé, en pasta känns trevligt hemma hos nån annan där man slipper laga mat och diska.
Det är trevligt att bjuda hem folk ibland- Laga lite mat och prata en stund. Lite avslappnat så där. Man behöver inte ens ta fram finporslinet. Så länge man har det goda humöret så blir det nog trevligt i alla fall. Inga ursäkter om att hemmet inte är perfekt, för det blir ändå aldrig klart.
Det är så det är att bo i hus.
Här har vi fortfarande inga lister i uterummet men vi trivs där ändå.
Pappersinsamlingen står i en kartong någonstans och pojkarna har fortfarande inte lyckats lära sig att skorna ska ställas på skohyllan och inte var som helst på hallgolvet. Det minsta barnet vet hur man gör med skorna, men misstar ofta vardagsrummet för lekrum och drar dit en massa leksaker.
Men vi uppskattar de gånger vi blir bortbjudna så varför skulle inte andra göra det?

Hur som helst, bjuder man in dom man tycker om så är det förmodligen folk som tycker om en tillbaka. De är inte där för att se perfekt inredda och städade hem som mest liknar en utställningshall. De har också disk, tvätt och saker som hamnar där de inte borde vara. Så det är bara att ta ett djupt andetag och sluta oroa sig.

Jag bestämmer härmed att vi ska bjuda folk på middag oftare.
Här bor vi och det ser inte ut som en inredningstidning!

I måndags hade jag två av mina bästa vänner här och åt, snackade och drack till och med ett vinglas. På en måndag. Det var mycket trevligt. Igår åt vi hos syrran och imorgon äter de hos mig.
Måndagens gäster hade med sig vin och ett doftljus som luktar gudomligt gott.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar