En kyckling som tillagats på en ölburk. |
Mannen i huset ville prova laga kyckling på en ölburk för några veckor sedan. Så fick det alltså bli. Här är receptet han följde. Det blev gott. Vi ska prova fler varianter. :)
Beer can chicken (4-5 portioner)
1 hel färsk kyckling1 tsk flingsalt
1 krm svartpeppar
1/2 dl bbq-sås
1 öl (à 33 cl på burk såklart)
Gör så här:
Gnid in den kycklingen med salt, peppar och bbq-sås. Tvätta av ölburken och öppna översidan med en konservöppnare. Trä på kycklingen på den öppna ölburken (med ölet kvar i burken) och sätt burken med kycklingen mitt på grillen. Grilla kycklingen under lock 45-60 minuter eller tills innertemperaturen är 82°C vid benet där klubban sitter fäst vid skrovet.
Kycklingen under grillning. |
Coleslaw
7 dl finstrimlad vitkål1 stor morot
2 dl crème fraiche
0,5 dl majonnäs
2 tsk dijonsenap
2 tsk rödvinsvinäger
1 tsk socker
Salt & svartpeppar
Gör så här:
Riv fint och blanda ihop.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar