Min lätta rabarberpaj
Fyllning:
300 g rabarber (1,5 kg)
1 dl socker (3-4 dl)
1 msk potatismjöl (4 msk)
Pajdeg:
100 gram smör (300 gram)
0,5 dl socker (1,5 dl)
3 dl vetemjöl (9 dl)
Gör så här:
Skölj och skär rabarbern i bitar. Lägg i en ugnsfast form (eller en mindre långpanna). Blanda socker och potatismjöl och häll över rabarbern.
Smält smöret, rör ner socker och mjöl och täck rabarbern.
Grädda i mitten av ugnen i 20-25 minuter på 225 grader.
Jag föredrar paj ljummen-varm, receptet säger att den ska serveras kall så det är en smaksak. Jag valde att servera med vaniljvisp men glass fungerar också.
![]() |
Receptet kommer ur "Pasta, paj, pirog och pizza" av Barbro Lönnegren. I det receptet var det hälften vetemjöl och hälften havregryn men jag hade slut havregryn. |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar