Den var inte så snygg men barnen älskade den. |
1 marängbotten
200 gram mandelmassa
2 msk Cointreau
100 gram mörk choklad
100 gram mjölkchoklad
1 dl vispgrädde
1 msk smör
1 msk kahlua
Topping: 2 dl vispad grädde och eventuellt lite kakao
Lägg en marängbotten på ett bakplåtspapper. Rita en ring runt. Blanda mandelmassa, cointreau, bred ut på cirkeln (du tar förstås bort marängen). Grädda i ugnen på 150 grader i ca 10-12 minuter.
Ta ut tårtbotten och låt svalna lite, men ta loss den från pappret ganska fort för annars fastnar den. Låt sedan svalna helt.
Bryt choklade i bitar. Koka upp grädden och häll över chokladen. Rör så all choklad löser upp sig. Blanda av med smör och sedan ner med likören. Låt svalna men inte i kylskåpet.
Börja med marängbotten, toppa med chokladen, på med mandelbotten och sist vispad grädde.
Snabbt fixat.
Men inte riktigt så snabbt som jag trott...
Ta ut tårtbotten och låt svalna lite, men ta loss den från pappret ganska fort för annars fastnar den. Låt sedan svalna helt.
Bryt choklade i bitar. Koka upp grädden och häll över chokladen. Rör så all choklad löser upp sig. Blanda av med smör och sedan ner med likören. Låt svalna men inte i kylskåpet.
Börja med marängbotten, toppa med chokladen, på med mandelbotten och sist vispad grädde.
Snabbt fixat.
Men inte riktigt så snabbt som jag trott...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar