Smörgåstårta (10-12 portioner)
36 skivor formfranska
1 stort paket mjukost med skinka
1 paket skinka
1 paket bredbar pastej
Bostongurka
1,5 burk crème fraiche
1 burk majonnäs
2 knippen persilja
Att dekorera med:
Räkor, lax, gurka, citron, ägg, rullad ost, rullade skinkskivor.
Klä en plåt eller bricka med aluminiumfolie. Skär bort kanterna på brödet och lägg 3x4 (12 bröd per lager). Bred ut skinkosten på första lagret och ovanpå det hackad skinka. Ta ett nytt lager bröd. Bred ut leverpastejen och sedan bostongurka ovanpå det. Ta ett tredje lager bröd och täck in med plastfolie. Förvara över natten i kylskåpet.
Blanda crème fraiche och majonnäs och bred på ovansidan och sidorna. Hacka persiljan och klä in kanterna med persilja. Dekorera sedan med valfritt pålägg. Till exempel lax, räkor, ägg, rädisor, gurka, rullade ostbitar, rullade skinkbitar, citronskivor.
Rökt skinka ovanpå det, jag valde ett paket av Coops skinka och använde nästan hela. |
Sen om det inte vore nog med leverpastej så skulle det bostongurka ovanpå det. Lagom mycket bostongurka ovanpå leverpastejen. |
Plasta in och ställ i kylskåpet över natten. |
Receptet hittade jag i Mickes receptsamling. Det är en utskrift från 2003 och webbadressen är inte längre aktiv men det står "Lasses smörgåstårta" högst upp. |
Jag tyckte konstigt nog också att den blev god, fast det fanns leverpastej på den.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar