Sidor

måndag, juni 23, 2014

Mammas fläskfilé

Det här receptet hittade jag i Mickes receptsamling, det lät så knasigt med krabba och fläskfilé så jag blev nästan tvungen att prova. Sagt och gjort.
Mammas fläskfilé (4 portioner)
500 g fläskfilé
1 burk krabba
2 dl torrt vitt vin
2 dl grädde
Lite idealmjöl
Riven västerbottensost
Salt och peppar

Gör så här:
Skär köttet i 2 cm tjocka skivor, salta och peppra och stek dem i smör. Lägg över skivorna i en ugnsfast form. Koka grädde, vin och krabbspadet i en kastrull. Red såsen med lite idealmjöl till önskad konsistens. Strö krabbköttet över köttet, täck med såsen och strö över ost.
Gratinera i ugnen på 225 grader tills osten fått fin färg.
Servera med pressad potatis.


Tyvärr måste jag erkänna att det inte var så spännande som jag trott att det skulle vara. Det är lite för lite smak i burkkrabba kanske, det hela smakade mest som gräddkokt fläskfilé...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar