Mammas fläskfilé (4 portioner)
500 g fläskfilé
1 burk krabba
2 dl torrt vitt vin
2 dl grädde
Lite idealmjöl
Riven västerbottensost
Salt och peppar
Gör så här:
Skär köttet i 2 cm tjocka skivor, salta och peppra och stek dem i smör. Lägg över skivorna i en ugnsfast form. Koka grädde, vin och krabbspadet i en kastrull. Red såsen med lite idealmjöl till önskad konsistens. Strö krabbköttet över köttet, täck med såsen och strö över ost.
Gratinera i ugnen på 225 grader tills osten fått fin färg.500 g fläskfilé
1 burk krabba
2 dl torrt vitt vin
2 dl grädde
Lite idealmjöl
Riven västerbottensost
Salt och peppar
Gör så här:
Skär köttet i 2 cm tjocka skivor, salta och peppra och stek dem i smör. Lägg över skivorna i en ugnsfast form. Koka grädde, vin och krabbspadet i en kastrull. Red såsen med lite idealmjöl till önskad konsistens. Strö krabbköttet över köttet, täck med såsen och strö över ost.
Servera med pressad potatis.
Tyvärr måste jag erkänna att det inte var så spännande som jag trott att det skulle vara. Det är lite för lite smak i burkkrabba kanske, det hela smakade mest som gräddkokt fläskfilé...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar