Fläskkotlett med BBQ-glaze och småpotatis (4 portioner)
2 msk olja
3 msk ketchup
2 msk honung
2 tsk paprikapulver
1 tsk kinesisk soja
0,5 tsk ingefära
1 krm salt
1 krm svartpeppar
0,5 krm cayennepeppar
600 g benfri fläskkotlett
Gör så här:
Blanda ihop allt ingredienserna till såsen. Skär kötten i skivor. Dela glazen i 2 skålar. Använd den ena till att pensla köttet på båda sidorna. Stek eller grilla köttet 4-5 minuter per sida tills det är genomstekt. Lägg på ett fat och pensla med glazen från skålen som inte varit i kontakt med det råa köttet.
Servera med 500 gram småpotatis som du tillagat 25-35 minuter i ugnen på 225 grader med olja och salt. Klyfta ett äpple och servera som tillbehör. Servera även med coleslaw. I Linas matkasse var ingredienser och recept på en morotsslaw men vi hade en coleslaw från helgen i kylskåpet så vi spädde bara ut den med lite mer riven morot och en gnutta yoghurt.
Vi tyckte inte att glazen hade så mycket smak, men det kan man ju kanske fixa med färsk ingefära istället för kryddan och/eller lite vitlök. Det var inte dåligt utan rätt gott men smakade inte så mycket...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar