Vietnamesisk soppa (4 portioner)
Till soppan:
1 liter kycklingbuljong (1 liter vatten, 2 buljongtärningar)
1 gul lök i klyftor
3 kycklingfiléer
4 vitlöksklyftor
6 cm färsk ingefära i bitar
2 stjärnanis
1 kanelstång
2 msk farinsocker
2 msk fisksås
1 lime (endast saften)
Salt & peppar
I soppan:
200 g nudlar (kokta enligt instruktionerna)
1 msk jordnötsolja
2 dl böngroddar
2 finskurna scharlottenlökar
2 fina morötter skurna i tunna bitar
1 röd chilifrukt
Gör så här:
Koka upp buljongen med soppingredienserna och låt småkoka 15 min. Ta upp kyckling och skär i mindre bitar. Dela upp tillbehören i serveringsskålar och lägg kycklingen överst. Häll över den heta buljongen och ät.
Receptet kommer från kokboken "Din matkasse" av Emma Hamberg och Anette Rosvall. |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar