Blåbärs- och yoghurtglasspinnar
75 gram blåbär
0,5 dl strösocker
1 msk pressad citronsaft
2,5 dl turkisk yoghurt (10%)
2 msk honung
Småkoka blåbär med strösocker och citron i fem minuter. Låt svalna och mixa. Rör ihop yoghurt och honung. Häll på blåbärssylten och sleva ner i glassformarna. (Du ska inte röra om om du vill ha lite marmorerade glassar, de blir hyfsat blandat ändå.)
Ställ in i frysen att stelna 3-4 timmar.
Så dagen efter var det dags för smak-laget att ge sitt utlåtande.
Hon tyckte inte att den var god. Så jag tog över den och tyckte om den. Perfekt med en inte så söt glass som kanske finns kvar i frysen tills det blir någon varmare dag... (Stracciatellan är förstås slut nu.)
Det går ju bra att variera med andra bär också. Lite sötare bär som t ex jordgubb skulle kanske gå hem även hos mindre personer.
Recept ur "Lomelinos glass".
Jag ställer gärna upp som mat/smaktestare!! Alldeles gratis!
SvaraRadera