Sidor

torsdag, januari 15, 2015

Bourguignongryta


Bourguignongryta (4 portioner)
500 gram nötfärs eller älgfärs
1 msk soja
1 hackad gul lök
2 pressade vitlöksklyftor
2 msk tomatpuré
1 pkt bacon
200 gram skivad morot
3 dl rött vin
3 dl vatten
2 msk koncentrerad oxfond
200 gram färska champinjoner
Salt & svartpeppar

Gör så här:
Hetta upp olja i en gryta och stek köttfärs, lök, vitlök, tomatpuré och bacon under omrörning tills färsen är genomstekt. Tillsätt morot, vin, vatten och fond. Koka upp och låt sjuda i 10 minuter. Tillsätt champinjonerna mot slutet och smaka av med salt och peppar.

Servera med ris (eller rotmos om du gillar sånt) och ruccolasallad.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar