Sidor

fredag, januari 30, 2015

Daim pannacotta

Daim pannacotta (6 stora  eller 11 mindre, ca 0,5 dl)
5 dl vispgrädde
1 tsk bourbon ekologiskt vaniljpulver
2,5  st gelatinblad
200 gram Daim mjölkchoklad (1 stor kaka)
1 dubbeldaim

Gör så här:
Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten i cirka 5 minuter. Koka upp grädden på svag värme och låt sjuda i några minuter med vaniljpulvret. Bryt ner chokladen under omrörning, tills den smält. Krama ur vattnet ur gelatinbladen och vispa ner till en slät smet. Häll upp i serveringsglas. Ställ sedan kallt i kylskåp minst 4 timmar innan servering.
Just före servering hacka daimen och fördela över serveringsglasen.
Receptet hittade jag på Jennys matblogg och det var riktigt gott. Krämig pannacotta. Mycket marabou chokladsmak.

1 kommentar:

  1. HEJ!
    Nu är jag äntligen igång med en ny blogg på blogg.se!
    Jag hoppas att mina gamla läsare men även nya hittar till mig.
    (Därav dessa jobbiga kommentarer)
    Tipsandstuff bloggen är som den låter, en himla massa tips på hur du förbättrar och har kul i din vardag.
    Allt ifrån smink&Stil till hur du gör egna bokmärken!
    Inte allt för mycket text att läsa! :)

    Hoppas att vi ses!

    SvaraRadera