Sidor

torsdag, januari 22, 2015

Päronsmulpaj med mörk choklad

Päronsmulpaj med mörk choklad (4-6 portioner)
125 gram smör
1,5 dl vetemjöl
2 dl havregryn
1 dl socker
75 gram mörk choklad
3-4 päron
0,75 d råsocker
2 msk potatismjöl

Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader. Blanda ihop vetemjöl, havregryn, socker och hackad choklad. Tillsätt smöret i kuber och nyp ihop till en smulig deg.

Skala och skär päronen i bitar, blanda med socker och potatismjöl. Lägg i en pajform och strössla över degen. Grädda cirka 20 minuter.
 
Servera med vaniljvisp.
Receptet fanns nästan i det här reklamhäftet från Milda. Men den varianten innehöll både hackad mandel och lingon så jag fick ändra lite...
Päronpaj var faktiskt godare än jag trodde, men man kan nog ta ännu mindre socker och jag är lite skeptisk till mörk choklad i smulpaj...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar