Päronsmulpaj med mörk choklad (4-6 portioner)
125 gram smör
1,5 dl vetemjöl
2 dl havregryn
1 dl socker
75 gram mörk choklad
3-4 päron
0,75 d råsocker
2 msk potatismjöl
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader. Blanda ihop vetemjöl, havregryn, socker och hackad choklad. Tillsätt smöret i kuber och nyp ihop till en smulig deg.
1,5 dl vetemjöl
2 dl havregryn
1 dl socker
75 gram mörk choklad
3-4 päron
0,75 d råsocker
2 msk potatismjöl
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader. Blanda ihop vetemjöl, havregryn, socker och hackad choklad. Tillsätt smöret i kuber och nyp ihop till en smulig deg.
Skala och skär päronen i bitar, blanda med socker och potatismjöl. Lägg i en pajform och strössla över degen. Grädda cirka 20 minuter.
Servera med vaniljvisp. |
Receptet fanns nästan i det här reklamhäftet från Milda. Men den varianten innehöll både hackad mandel och lingon så jag fick ändra lite... |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar