Fänkålsbakad torsk (4 portioner)
600 gram torskfilé
1 dl vispgrädde
1 dl mjölk
1 dl vitt matlagningsvin eller vanligt vin
1 äggula
0,5 st ask persilja
1 tsk salt
1 fänkål
1 rödlök
250 gram körsbärstomater
Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader och smörj en ugnsfast form med smör. Lägg ner torskfiléerna. Rör ihop grädde, mjölk, vin, äggula, persilja och salt i en bunke. Dela och skär bort roten på en fänkål, finhacka sedan med rödlöken. Blanda ner i bunken och häll allt över fisken. Tillaga 13-15 minuter eller tills fisken är färdig och servera med ris.
Körsbärstomaterna var uppätna (som vanligt) men det var okej ändå.
Recept ur Linas matkasse.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar