Lax- och fänkålsgryta med saffran och dillpesto (4 portioner minst)
1 fänkål
1 st gul lök
250 gram morötter
250 gram rotselleri
3 st vitlöksklyftor
2 msk vitvinsvinäger
1 pkt saffran
1,5 torkad timjan
0,75 tsk salt
0,5 tsk cayennepeppar
1 pkt krossade tomater
1 liter vatten
2 st kycklingbuljongtärningar
75 gram philadelphiaost
Salt & svartpeppar
Gör så här:
Halvera en fänkål, skär bort roten och finstrimla. Finhacka en gul lök, skala och skär 250 gram morötter och 250 gram rotselleri i mindre bitar. Hetta upp olja i en rymlig stekpanna och fräs alla grönsakerna med tre pressade vitlöksklyftor. Tillsätt 2 msk vitvinsvinäger, 1 paket saffran, 1,5 torkad timjan, 0,75 tsk salt och 0,5 tsk cayennepeppar. Låt fräsa 2 minuter. Rör sedan ner ett paket krossade tomater, 1 liter vatten och 2 st kycklingbuljongtärningar. Låt sjuda 8-10 minuter och blanda ner 75 gram philadelphiaost och sjud 2 minuter. Smaka av med salt och svartpeppar.
Dillpesto
1 kruka dill
50 gram riven parmesanost
2 msk vatten
1 msk olja
1 pressad vitlöksklyfta
1 krm salt
Mixa ihop allt med en stavmixer.
![]() |
Soppa går sällan hem hos det yngsta barnet, fisksoppa gör det verkligen inte. Yngsta pojken gillar inte fisk alls så det här blir lunchlåda många gånger för mig. |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar