I Norge äter de bröd som mat flera gånger om dagen så toast räknas som mat. Det säger den norska arvsmassan mig (även om barnen måste förstås få riktig mat). :) Fredagsmystoast för vuxna.
Toast med ädelsost och karamelliserad rödlök (4 mackor)
4 stora skivor surdegsbröd2 rödlökar
4 knipplökar eller 1 purjolök
Olivolja
1 msk balsamvinäger
1 tsk rörsocker
75 gram ädelost
Flingsalt
Svartpeppar
Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader.
Placera brödskivorna på en plåt. Skala och klyfta rödlöken, dela knipplöken och skär i mindre bitar. Hetta upp en rejäl skvätt olj i en stekpanna och värm löken i en kvart på låg värme tills den är mjuk. Häll ner balsamvinäger och sockret, blanda ihop lite snabbt och lägg sedan på bröden. Salta och peppra. Bryt över osten och gratinera i mitten av ugnen i 10-15 minuter.
Ät som de är eller med sallad.
Ett glas rött vin passar utmärkt till bröden.
Receptet kommer från kokboken "Hej Fredag, snabbt och gott för veckans bästa dag" |
Jag har inte den kokboken (än i alla fall) utan hittade receptet i en "Sköna hem" tidning som jag skulle slänga. Det gillar jag också, många tidningar har nått litet recept bland allt annat...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar